Ljus på Lassalyckan tidigare än beräknat

Sedan i början av november har det åter varit upptänt i motionsspåren på Lassalyckan.

Flygoto över Lassalyckan. Foto: Bergslagsbild ABFlygoto över Lassalyckan. Foto: Bergslagsbild AB

Ny belysning i form av LED-belysning finns nu på stadion, på tidigare elljusslinga samt uppvärmningsområde. Det nya ljuset är  både starkare och tätare.

– Tack vare effektivt arbete kunde ljuset slås på tidigare än vad vi räknade med från första början. Det sista arbetet görs nu i uppvärmningsspåret och blivande pulkabacken och inom kort ska det även vara upplyst där, säger Catharina Sparre, projektledare på kommunen.

Planer och budget för att byta ut elljusen har funnits under en längre period eftersom den förra belysningen var utdömd. Under hösten har mycket grävarbete pågått på Lassalyckan i samband med arrangemanget av världscupen i längdskidor och mycket av arbetet kunde samköras.

– Vi har nu en längre sträcka som har både starkare och förbättrad ledbelysning. Detta tack vare bland annat ljusberäkning där man tittar på avståndet mellan lyktorna för att optimera ljusspridningen. Även stadion har fått bättre belysning, berättar Catharina Sparre.


Publicerat av Ulricehamns kommun den 12 december 2016, senast ändrad den 12 december 2016 av