Magnus Andersson ny socialchef

Som ny socialchef i Ulricehamns kommun har Magnus Andersson rekryterats.

Magnus Andersson, ny socialchef i Ulricehamns kommunMagnus Andersson, ny socialchef i Ulricehamns kommun

Magnus har under en kort tid varit tillförordnad socialchef då Maria Jonsson lämnat kommunen för ett annat uppdrag inom Göteborgs stad. Sedan 2014 har han arbetat som verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen och det är denna tjänst han nu lämnar.

Magnus Andersson har en lång erfarenhet från den kommunala välfärdssektorns olika verksamheter. Redan 1992 började han i Ulricehamns kommun och har sedan dess i olika perioder haft olika befattningar inom det sociala området, både här och i andra kommuner. Bland annat har han varit socialchef i grannkommunen Tranemo.

– Magnus Andersson har varit i Ulricehamns kommuns tjänst vid olika tillfällen under lång tid, säger kommunchef Håkan Sandahl.  Hans breda kunskap och stora erfarenhet gör att han är ytterst väl lämpad att axla rollen som vår nye socialchef. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med honom framöver.

I januari 2014 var det tredje gången han återvände till Ulricehamn med nya erfarenheter.

– Jag trivs i Ulricehamns kommun, säger Magnus Andersson. Jag har haft tre bra år som chef för individ- och familjeomsorgen och ser fram emot att nu få möjlighet att arbeta med alla verksamheter inom sektor välfärd. Många delar fungerar väldigt väl – nu ska vi fortsätta att förädla och förbättra.


Publicerat av Elin Johansson den 20 mars 2017, senast ändrad den 20 mars 2017