Fyrverkeripjäser har smällt på Stenbocksskolan

På förmiddagen den 13 juni avfyrades tre stycken fyrverkeripjäser på Stenbocksskolan. Eleverna fick tillbringa cirka två timmar utomhus innan verksamheten kunde återupptas. Ett trettiotal elever och medarbetare har uppsökt vårdcentral. Fem misstänkta elever hördes under dagen. Två elever togs i förvar på grund av misstanke om narkotikapåverkan.

Stenbockskolan. Foto: Charbel Sader

Ett slagsmål bröt under förmiddagen ut på trottoaren utanför skolan mellan några elever från Stenbocksskolan och en elev från Tingsholmsgymnasiet. Den senare bortfördes av polis. Händelsen hade ingenting med fyrverkeriincidenterna att göra.

Under onsdagen återupptogs verksamheten enligt ordinarie plan. Alla elever samlades årskursvis för information om incidenterna och deras hanterande. Skolan förstärktes med extra personal. Polis fanns på plats under hela dagen, dels för att skapa trygghet, dels för att utreda tisdagens brott. Personal och elever vittnar om att stämningen på skolan var god under onsdagen.

Torsdagskvällens middag genomförs som planerat för cirka 140 barn men med vissa förstärkande insatser. Det kommer finnas polis, sju föräldrar och cirka 25 anställda på plats; till detta kommer även restaurangens egen vaktpersonal.

Fredagens avslutningsaktiviteter genomförs som planerat.

Som trygghetsskapande åtgärder ansöker skolan om tillstånd för övervakningskameror och en särskild beredskapsplan kommer att tas fram till höstterminen.

Den 7 augusti tillträder Daniel Gustafsson som ny rektor på Stenbocksskolan. 


Publicerat av Elin Johansson den 13 juni 2017, senast ändrad den 15 juni 2017