Museets utställningar flyttar tillfälligt till rådhuset

Under hösten byggs Ulricehamns museum om. Museets utställningsverksamhet flyttar därför tillfälligt in i rådhuset. Museet ska renoveras och byggas om för att skapa fler arbetsplatser, och bland annat ska en hiss installeras för bättre tillgänglighetsanpassning.

Rådhuset i Ulricehamn. Foto: Jan TöveRådhuset i Ulricehamn. Foto: Jan Töve

För att klara av de redan inbokade utställningarna har kultur och fritid tillsammans med Konstföreningen, Konstrundan, fotoklubben Micro och höstens utställare tittat på olika alternativa lokallösningar. Resultatet blir att utställningsverksamheten tillfälligt flyttar in i rådhuset under hösten, tills ombyggnationen av museet är klar i december.

– Ett mer centralt läge är svårt att hitta. Jag kan också tänka mig att många kommer passa på att ta chansen att få se lite av rådhuset från insidan i höst, säger Lena Moritz, kultur- och fritidschef.

Under den senare delen av sommaren kommer några av rummen på rådhusets nedre plan att ställas i ordning för utställningsverksamhet, med bland annat bättre belysning.

– I mitten av september öppnar dörrarna för höstens första utställning. Utställningarna flyttar sedan tillbaka till museet i december, säger Lillemor Axell, administratör på kultur och fritid och ansvarig för utställningsverksamheten.

 

För mer information kontakta:

Lena Moritz, kultur- och fritidschef
lena.moritz@ulricehamn.se
0321-59 51 70


Publicerat av Ulrika Emtervall den 13 juni 2017, senast ändrad den 13 juni 2017 av