Ulricehamns kommun har fått diplom för ekologisk mat

Ulricehamns kommun har fått diplom av ideella föreningen Ekomatcentrum och tagit plats på Ekomatsligan för att ha uppnått Ekomatcentrums mål om minst 30 % ekologiskt 2016.

Bild på grönsaker

– Kommunens matinköp 2016 bestod till 36,4 % av ekologisk mat, berättar Anna-Lena Johansson, verksamhetschef. Kostverksamheten har på senare år satsat allt mer på ekologiska livsmedel på förskolor, skolor och äldreboenden.

Ekomatcentrum är en ideell förening med syfte att verka för en bättre miljö och hållbar produktion av livsmedel på lång och kort sikt. Föreningen verkar genom att sprida information om miljö, klimat och ekologiska produkter och bidrar därmed till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel.

Ekomatsligan är en ranking av landets kommuner, landsting och regioner avseende deras ekologiska inköp. Ekomatcentrum samlar varje år in statistik från offentlig sektor för att se hur utbudet av hållbar mat i allmänhet och ekologisk mat utvecklas.


Publicerat av Ulrika Emtervall den 21 juni 2017, senast ändrad den 21 juni 2017 av