Ny chef för Tingsholm

Nu är rekrytering av chef för Tingsholms verksamhetsområde klar.

Tingsholmsgymnasiet elever. Foto: Anna SiggeTingsholmsgymnasiet elever. Foto: Anna Sigge

Det blir Thony Kankare, 47 år från Jönköping som blir Tingsholms ordinarie chef från och med i höst. Tjänsten har under förra läsåret varit tillfälligt tillsatt

– Thony Kankare motsvarar väl de krav vi har för tjänsten, säger Gülsen Özdenkos. Han har en lång erfarenhet från skolområdet, men också från andra delar i yrkeslivet.

Thony Kankare har bland annat arbetat inom industrin och försvaret innan akademiska studier tog vid. Efter det har han arbetat som gymnasielärare och rektor. Som rektor har han verkat inom grundskola och gymnasium, både i privat och offentlig regi.

Närmast kommer han från en rektorstjänst på Sandagymnasiet i Jönköping

–  Han har en spännande blandning av erfarenheter. Det tillsammans med relevanta akademiska studier och välrenommerad ledarskapsförmåga har gjort att Thony blev vårt val, menar Gülsen Özdenkos.

Efter en omorganisation fastställd i våras, består den nye chefens kommande ansvarsområde av Tingholms utbildningar för ungdomar och vuxna, särskolans samtliga årskurser samt utbildningsverksamheten kring nyanlända. Verksamheten är fördelad på fyra rektorsansvar.

Thony Kankare tillträder sin nya tjänst den 7 augusti.


Publicerat av Katrin Högborn den 10 juli 2017, senast ändrad den 15 augusti 2017 av