Nu kör vi snart igång årets folkhälsovecka!

Under vecka 40 sjuder det av aktiviteter i och omkring Ulricehamn – då är det nämligen dags för den årliga folkhälsoveckan. I år är temat rörelseglädje – att sitta mindre –  och programmet är fullspäckat av aktiviteter.

Bild på grönsaker

– Årets program känns verkligen roligt och spännande säger Britt Thorell som är folkhälsostrateg på kommunen, och spindeln i nätet när det gäller folkhälsoveckan. Jag hoppas att årets aktiviteter ska kunna inspirera kommuninvånarna att röra sig mer, och framförallt hitta glädjen i att röra sig. Det finns så mycket roligt man kan göra, och med folkhälsoveckan vill vi visa upp vilka möjligheter som finns, säger Britt.

Under veckan kommer bland annat Sports for you att finnas på olika platser i kommunen och låta barn och vuxna testa på olika idrotter. Där finns något för alla och utrustningen är också anpassad för personer med funktionsnedsättning av olika slag.

På biblioteket kan man låna hem en balanslina, i Ulricaparken kommer man att kunna testa Tracker, en indiansk spejarkonst. Gillar man att cykla finns både konstcykling och möjlighet att testa mountainbike. Varför inte stickvandra i Hökerum, testa hiphop eller besöka hinderbanan på Lövbacka korttidsboende. Vill man istället utmana sitt sinne erbjuds flera föreläsningar under veckan

Precis som tidigare år finns också möjlighet för barn att ta simborgarmärket gratis i sim- och sporthallen.

Läs hela veckans program


Publicerat av Elin Johansson den 26 september 2017, senast ändrad den 26 september 2017