Nu behöver vi fler språkvänner till nyanlända i Ulricehamns kommun

Vill du vara med och ge nyanlända en bra start i Sverige? Då kan du bli språkvän. Många som är nya i landet saknar kontakter med svensktalande personer och familjer. Din insats kan betyda mycket för att människor lättare kan komma in i samhället. Samtidigt blir det ett ömsesidigt utbyte där du kan lära känna kultur och tradition från andra länder.

Bild på vänner som samtalar

Det krävs inga förkunskaper för att bli språkvän, men du ska ha levt i Sverige en längre period och kunna det svenska språket. Du kan anmäla dig själv, eller tillsammans med en vän – eller varför inte ett kompisgäng eller hela familjen! Ni bestämmer själva vad ni vill göra, till exempel fika, gå på sportevenemang, laga mat tillsammans eller göra något annat som ni tycker är intressant och roligt på fritiden.

Låter det intressant?

Då kan du anmäla ditt intresse genom att fylla i blanketten:  Anmälan – jag vill bli språkvän/fadder  

eller så kan du kontakta:
Fatima Govori, integrationshandläggare Ulricehamns kommun, telefon 0321-59 56 78

Inger Mellåker, diakon Svenska kyrkan Ulricehamns pastorat, telefon 0321-28 327


Publicerat av Elin Johansson den 18 oktober 2017, senast ändrad den 18 oktober 2017