Nu startar vi Fixartjänst för dig som är 67 år eller äldre!

Ibland kan det vara skönt och framför allt säkrare att få hjälp med praktiska saker i sitt hem. Du som är 67 år eller äldre kan få hjälp av fixartjänst och på så sätt förhindra fall och andra olyckor i din bostad.

Bild på person som sätter upp gardiner

Fixartjänst är gratis och du behöver inte ha hemtjänst för att få beställa hjälpen. Fixartjänst omfattar dig som bor kvar i den egna bostaden, och gäller inte för dig som bor på äldreboende.

Från och med den 13 oktober kan du boka hjälp av våra fixare. Fixartjänster utförs fredagar mellan klockan 8–15. Den 20 oktober kommer vi att utföra Fixartjänster för första gången.

Hur gör jag för att beställa hjälp?

Du beställer fixartjänst genom att ringa telefonnummer 0321-59 58 16.
Våra telefontider är måndag-torsdag klockan 8–10.  Du kan också kontakta oss på samma telefonnummer om du har frågor eller vill veta mer.

Vad kan jag få hjälp med?

Du kan till exempel få hjälp med att byta glödlampor, sätta upp gardiner, hänga upp tavlor, sätta upp eller byta batteri i brandvarnare, ta ner eller bära upp saker på vind eller ner i källare, ta ner eller ställa upp saker på höga hyllor, få bort sladdar, mattkanter och annat som kan bidra till att du riskerar att falla eller sätta upp enklare saker som hylla, krokar eller liknande.

Vem är det som kommer hem till mig?

Personerna som kommer hem till dig kommer från verksamhet funktionsnedsättning. Det är både personal och personer som har sin dagliga verksamhet hos kommunen. Vi
legitimerar oss med kommunens legitimation och har arbetskläder på oss.
Du kan läsa mer på vår webbsida om fixartjänst 


Publicerat av Elin Johansson den 13 oktober 2017, senast ändrad den 10 november 2017