Invigning av Timmele skolgård

Med bandklippning, fanfar, diktläsning och jättesåpbubblor invigdes Timmele skola och förskolas nya skolgård under tisdagsförmiddagen.

Representanter från elevrådet klipper bandet.Representanter från elevrådet klipper bandet. Foto Rebecca Berndes

De senaste dagarnas kyliga väder hade lagt ett vitt täcke över de nya grönområden som skapats på gården.

Men i övrigt gick det att se den upprustning som gjorts av utemiljön. Från att till stor del bestått av en asfaltsyta har skolgården blivit en behaglig och lustfylld plats att vistas på. Bland annat finns nu en hinderbana, fotbollsplan, basketplan, bandyplan och en klätterställning där barnen kan roa sig.

Dessutom finns även en liten scen som gör det möjligt att kunna spela upp pjäser och tanken är att det även ska gå att hålla lektioner ute mer frekvent i framtiden.

-Den här satsningen är så uppskattad, både av mig och barnen. Det är konstant aktivitet här nu och det är väldigt roligt att se, sa Ingela Alkanius som är rektor för Timmele skolområde.

Representanter från elevrådet klipper bandet  Fanfar under invigningen  Elever läser en dikt under invigningen  Barn under invigningen  Rektor Ingela Alkanius gör såpbubblor  Rektor Ingela Alkanius gör såpbubblor  Barn leker i hinderbanan  Barn leker i hinderbanan  Barn leker i hinderbanan  Barn leker i hinderbanan


Publicerat av Rebecca Berndes den 14 november 2017, senast ändrad den 14 november 2017