Kommunens finansiella stabilitet näst främst i landet

I lördagens Dagens Industri kunde man läsa att Ulricehamns kommun är näst främst i landet vad gäller finansiell stabilitet.

Bild över Ulricehamn.Foto: Charbel Sader/Ulricehamns kommun

Det är Svensk kommunrating som på uppdrag av Dagens Industri har betygsatt kommunerna inom fem olika områden – kommunskuld, finansiella risker, finansiella möjligheter, finansiell hälsa och ledningsförmåga.

– I artikeln påpekas att de tio kommuner som hamnat högst på listan är de som gjort bäst resultat över tid, säger Håkan Sandahl, kommunchef. Det betyder att även om kommunernas resultat de senaste åren varit till del ”dopade” av statsbidrag, så sticker Ulricehamn ut genom att ha en långsiktigt stabil ekonomisk förvaltning. Det känns tryggt nu när vi nu på allvar behöver möta kommunens befolkningstillväxt med nya investeringar, bland annat skolor och förskolor.

Överst på Svensk kommunratings lista hamnar skånska Kävlinge.


Publicerat av Katrin Högborn den 6 november 2017, senast ändrad den 6 november 2017