Jullovskampanj – nu lanserar vi familjehemspizzan!

Under jullovet, mellan den 21 december till 8 januari, byter den traditionella familjepizzan namn till familjehemspizzan på pizzeriorna runt om i kommunen.

Marie Krusebrant och Johanna Blomqvist håller i en pizzakartongMarie Krusebrant och Johanna Blomqvist

– Vi ville hitta ett nytt och annorlunda sätt att nå ut till familjer i kommunen, berättar Marie Krusebrant, familjehemssekreterare på Ulricehamns kommun.

Idén fick hon och kollegan Johanna Blomqvist då de under hösten deltog i en konferens. Att få med sig pizzeriorna på tåget var inte särskilt svårt berättar Johanna, som är barnsekreterare på kommunen.

– Samtliga pizzerior var väldigt positiva till idén och ville gärna göra en god gärning, berättar hon.

Alla som köper en familjehemspizza under kampanjen får också med sig en informationsbroschyr hem om vad det innebär att vara ett familjehem.

– Julen är en tid när man som familj ofta är ledig tillsammans och kanske har möjlighet att prata om hur man som familjen kan hjälpa andra, säger Johanna.

Förhoppningen är att kampanjen ska leda till att fler kan tänka sig att ta steget och öppna sitt hem för en ny familjemedlem.

– Vi har ständigt behov av fler familjehem, berättar Marie Krusebrant. Kanske upptäcker man under julen att familjehemspizzan skulle kunna räcka till en person till, avslutar hon.

Läs mer om hur din familj kan bli ett familjehem


Publicerat av Elin Johansson den 18 december 2017, senast ändrad den 18 december 2017