Kulturpris, kulturstipendium och ledarstipendier 2017

Under dagens kommunfullmäktigemöte delades årets kulturpris, kulturstipendium och ledarstipendium ut. Totalt fick fem personer motta diplom, blommor och stipendiecheck på 5000 kronor vardera.

Längst upp till vänster: Sebastian Andersson, Ronny Sidenvik, Sofia Blixte Gustavsson, Johan Helmrot och Natali MårtensssonLängst upp till vänster: Sebastian Andersson, Ronny Sidenvik, Sofia Blixt Gustavsson, Johan Helmrot och Natali Mårtenssson

– Verkligen oväntat. Jag gör ju bara min grej, men det är en fin klapp på axeln att fortsätta, säger konstnären Natali Mårtensson som fick årets kulturstipendium.

Nominering och prisutdelning är årligen återkommande där Ulricehamns invånare får nominera personer de anser vara värda att uppmärksammas för sina insatser inom kultur eller ledarskap. Vinnarna utses av kommunstyrelsen.

Pristagarna

Kulturpris, 5000 kronor

Sebastian Andersson, festivalfixare mm
Sebastian nomineras för allt han gör för att sätta Ulricehamn på kartan. Han sliter för att det varje år ska hända saker på stan och dra man ur huse. Han arbetar hårt med festivalen U-port och har fått många kända musikartister till Ulricehamn. Han är en eldsjäl för att lyfta Ulricehamn ur sovstaden.

Kulturstipendium, 5000 kronor

Natali Mårtensson, konstnär
Natali har studerat på Falkenbergs konstskola i två år, och därefter har hon läst konst- och idéhistoria på Uppsala universitet. Natali har en genuin konstnärlig begåvning och ett öga som verkligen ser alla nyanser. Hennes måleri visar att hon har en framtid som konstnär och hon är verkligen en konstnär i själ och hjärta.

Ledarstipendiater, 5000 kronor vardera

Johan Helmrot, Ulricehamns konståkningsklubb
Johan har med stort flit och noggrannhet sett till att konståkningen i Ulricehamn har växt från en liten idrott till att UKK idag är en av de större konståkningsklubbarna i Västra Götaland. Han har också varit med och startat den lägerverksamhet tillsammans med antal andra idrotter i sportalliansen.

Sofia Blixt Gustavsson, ledare i Ulricehamns pingstkyrka
Sofia har varit ledare för Torsdax sedan 2013 men redan som 13 åring när hon själv ”vuxit ur” Torsdax började hon som hjälpledare. Sofias grundsyn är att se barnen och ge dom den uppmärksamhet de behöver. Hon brinner för att få människor och barn i synnerhet att känna sig värdefulla.

Ronny Sidenvik, ledare i Ulricehamns pingstkyrka
Ronny brinner för de unga. Under flera år har han varit engagerad som ledare för pingstkyrkans grupper för barn. Senaste åren har han engagerat sig mycket i aktiviteten som kallas Torsdax som riktar sig till barn och unga mellan 6-12 år. Många av barnen kommer från grannområdet Karlslätt. Ronny har en fantastisk förmåga att knyta kontakter med barn. För sin uthållighet och glöd
för att göra skillnad i unga människors liv förtjänar han den uppmuntran som det här stipendiet ger.

 


Publicerat av Ulrika Emtervall den 14 december 2017, senast ändrad den 14 december 2017