Normbrytande luciakonsert på Tingsholm

I år tar Tingsholmsgymnasiet ett normbrytande grepp i både låtval och upplägg kring luciafirandet. Publiken kommer bland annat bjudas körsång, Lions Lucia, fullt kompband och stråkorkester.

levande ljus

Höstterminen 2018 startar Estetiska Programmet Musik, men redan nu har vi 30 elever från olika program som har valt att ha musik på schemat. Dessa elever bjuder på en okonventionell Luciakonsert tisdag 12/12 kl. 18 i Tingsholms matsal.

Igenkänningen i några av låtarna kommer vara stor, men vi tar ett normbrytande grepp i både låtval och upplägg kring denna högtid. En tradition som är så viktig för många av oss vid just den här tiden på året.

Ljuset och värmen finns där, liksom det budskap om medmänsklighet, mod och tolerans som Lucia bär med sig. Publiken bjuds på en dynamisk blandning av körsång, solosång, Lions Lucia, instrumental musik, fullt kompband och stråkorkester.
Media hälsas välkomna att besöka antingen repetition eller konsert.

Repetition 5/12 kl. 7.50-9.30 (Tingsholms musiksal)
Luciakonsert 12/12 kl. 18 (Tingsholms matsal)
Tingsholms Luciafirande 13/13 (en förkortad version av konserten för skolans elever och personal i tre omgångar i matsalen; kl. 8, 8.45 samt 9.30)

För mer information kontakta:
Anna Mogren, musiklärare Tingsholm
anna.mogren@ulricehamn.se
0736-416375


Publicerat av Rebecca Berndes den 1 december 2017, senast ändrad den 4 december 2017 av Ulrika Emtervall