Kommunen startar Familjelördag

Under 2018 kommer Familjelördag att arrangeras runt om i Ulricehamns kransorter. Syftet är att skapa en mötesplats för gemenskap, att kunna prova på fritidsaktiviteter, se uppträdanden och umgås och fika.

Familjelördag 13 januariFamiljelördag 13 januari

Grunden i arrangemanget är att allt är gratis och att alla ska kunna vara med på lika villkor. Det kommer också finnas tolkar för de vanligaste språken.
Det är kommunen, Studiefrämjandet i Falköping-Ulricehamn och Rädda barnen i Ulricehamn som är ansvariga för arrangemanget. Det genomförs i samarbete med olika lokala föreningar och aktörer på varje ort.

Först ut är Blidsberg den 13 januari då mötesplatsen blir Blidsbergs skola. Där kan de som vill prova på dans, bordtennis, bubble-balls, knåpa med scouterna, pyssla, gå tipspromenad och mycket mer. Det kommer också bjudas på trolleri, dansuppvisning och mingel med några av skådespelarna från teveproduktionen ”Uti Bôgda” och det kommer att pratas en hel del västgötska. Biblioteksfilialen i Blidsberg kommer också att vara öppen.

– Vi har tagit inspiration från Falköpings kommun som arrangerat liknande dagar under flera år tillsammans med Rädda Barnen och Studiefrämjandet. Dessa har varit väldigt lyckade, säger Lena Moritz, chef för kultur och fritid, Ulricehamns kommun.

För mer information kontakta:

Lena Moritz
verksamhetschef för kultur och fritid
0321-59 51 70

Jeanette Wallin
Arbetsmarknadsenheten
0321-51 63 19


Publicerat av Ulrika Emtervall den 2 januari 2018, senast ändrad den 2 januari 2018