Gemensam UF-mässa i Tranemo

I år gör Tingsholmsgymnasiet och Tranemo gymnasieskola gemensam sak och anordnar en UF-mässa ihop.

Elevers ben, tingsholmsgymnasiets logotyp och text där det står UF-mässa

Den 22 februari i år kommer Tingsholmsgymnasiet och Tranemo gymnasium tillsammans arrangera en mässa för de elever som driver UF-företag. Den kommer att äga rum i Tranemos sim- och sporthall i samband med en utbildnings- och rekryteringsmässa.

Tidigare har Tingsholmsgymnasiet anordnat en egen lokal mässa men i år fanns inte tillräckligt många UF-företag för ett sådant arrangemang. Det beror på en omstrukturering på bland annat Teknikprogrammet vars elever tidigare år läst Ung Företagsamhet under år 2.

– Vi har tillsammans med Tranemo gymnasium under två års tid försökt att hitta något gemensamt arrangemang med våra UF-elever. I år blev det naturligt då Tingsholmsgymnasiet inte har så många UF-företag, säger Marie Fherm.

Totalt kommer 15 företag medverka på mässan, varav fyra från Tingsholmsgymnasiet. Företagen har iår tagit fram delikatessfudge, doftljus, designade tygpåsar och en bak- och kokbok.

Mässan är ett första möte med UF-företagens potentiella kunder och syftet är att de ska lära sig att argumentera för sina produkter och möta människor. UF-mässan i Tranemo är en förberedelse för den regionala UF-mässan i Borås som äger den 14 och 15 mars på Åhaga i Borås.


Publicerat av Rebecca Berndes den 20 februari 2018, senast ändrad den 20 februari 2018