Lena Brännmar blir kommunens nya kanslichef

Rekryteringen av ny kanslichef i Ulricehamns kommun är klar. Det blir Lena Brännmar som från och med maj tar över uppdraget efter Pehr Johansson.

Lena brännman, ny kanslichef från 2 maj 2018Lena brännman, ny kanslichef från 2 maj 2018

Lena Brännmar kommer närmast från en tjänst som administrativ chef på Sjuhärads kommunalförbund, en organisation hon också tidigare varit såväl kanslichef som direktör för. Hon har också en lång erfarenhet av direkt kommunal verksamhet, framförallt från det sociala välfärdsområdet i Borås stad.
Kansliet fungerar som förvaltningens nav vad gäller hantering av ärenden till och från politiken, dessutom har man ett särskilt uppdrag att samordna IT-utveckling och andra strategiska frågor.

– Kanslichefsuppdraget är många gånger komplext, det kräver god kunskap i förvaltningsrätt inom det kommunala området och hög förståelse för samspelet mellan förvaltning och politik, menar Håkan Sandahl. Vi ser att Lena Brännmar väl har den erfarenhet och kompetens som krävs i rollen, jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med henne.

Lena Brännmar arbetar sin första dag i Ulricehamns kommun 2 maj.

– Den vision och värdegrund Ulricehamn har skapar goda förutsättningar för att lyckas med det kommunala uppdraget, säger Lena Brännmar. Jag ser verkligen fram emot att vara en del i den starka tillväxt och utveckling som Ulricehamn befinner sig i. Det låter kanske lite krystat men det var det som gjorde att jag blev intresserad av att söka jobb i Ulricehamn så när rätt tjänst dök upp, tog jag chansen.

Lena Brännmar är 53 år och bor i Borås.

För mer information kontakta:
Håkan Sandahl
kommunchef
hakan.sandahl@ulricehamn.se
0321-59 50 11, 0766 43 50 11


Publicerat av Ulrika Emtervall den 9 februari 2018, senast ändrad den 9 februari 2018 av Katrin Högborn