Energi- och klimatrådgivare satsar på information om solel

Energi- och klimatrådgivning är en kostnadsfri service från din kommun. Rådgivaren hjälper dig med tips för att bli mer energismart och hjälper dig att få en överblick över vilka olika alternativ du har att välja mellan. I kommunerna i Sjuhärad satsar man nu extra på information om solel och anordnar exempelvis gratis föreläsningar.

sdr

Fri föreläsning i Borås
Måndagen, 16 april, klockan 19
Pulsen Konferens, Kyrkängsgatan 8, Borås

För mer info se evenemanget på facebook

Alla som bor eller verkar i kommunerna i Sjuhärad är välkomna på den kostnadsfria kvällsföreläsningen om ekonomi och teknik inom solceller med solelsexperten Peter Kovacs från RISE (Research Institutes of Sweden). Efter föreläsningen kommer det vara en frågestund med Peter Kovacs och det kommer även finnas möjlighet att ställa egna frågor till energi- och klimatrådgivarna i Sjuhärad som också är på plats.

En kostnadsfri och oberoende rådgivning.
Den kommunala energi- och klimatrådgivningen, som finansieras med bidrag från Energimyndigheten, är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst som riktar sig till hushåll, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar och organisationer. Rådgivaren hjälper dig med tips för att bli mer energismart och hjälper dig att få en överblick över vilka olika alternativ du har att välja mellan. Kommunernas energi- och klimatrådgivare svarar på frågor om teknik, kostnader och bidrag.

– Vi vill hjälpa alla som bor och verkar i kommunerna i Sjuhärad i deras beslut kring solceller. Eftersom vi vet att solel kommer att spela en oerhört viktig roll i ett framtida hållbart energisystem, så har vi energi – och klimatrådgivare i Sjuhärads kommuner nu har valt att satsa lite extra på information om solel med bland annat föreläsningar kring solel där nästa föreläsning är i Borås, säger John Hamnelid som är en av energi- och klimatrådgivarna i Sjuhärad.

Förutsättningarna för att producera egen solel är bättre än någonsin
Solcellsmarknaden har utvecklats rejält, solcellerna har rasat kraftigt i pris de senaste åren och är en långsiktigt god investering. Dessutom höjde regeringen investeringsstödet till 30 procent – som du kan ansöka om – vid årsskiftet för att göra det mer gynnsamt och enkelt att skaffa solceller och producera förnybar el. Regeringen har avsatt drygt 900 miljoner kronor per år för perioden 2018–2020 och solcellsstödet finns kvar så länge de avsatta pengarna räcker, så det är ”först till kvarn som gäller”.
– Det är helt rätt tid nu för solceller som har blivit mycket billigare än tidigare och intresset har verkligen ökat den senaste tiden. Nu rullar tåget vad det gäller solel, så det gäller verkligen att hänga med, konstaterar John Hamnelid.

För mer information, kontakta klimatrådgivaren:
Decima Henningsson
tel 0321-59 52 90
decima.henningsson@ulricehamn.se


Publicerat av Ulrika Emtervall den 9 april 2018, senast ändrad den 9 april 2018