Ny Familjelördag på gång – nu i Gällstad

Den 14 april är det återigen dags för Familjelördag. Det är den andra upplagan av årets fyra lördagar som arrangeras av kommunens kultur- och fritidsverksamhet. Denna gången sker det i Gällstad.

Familjelördag 14 aprilFamiljelördag 14 april

Lena Moritz, chef för kultur och fritid hoppas på en lika stor succé som i januari, då familjelördagen anordnades i Blidsberg.
— I Blidsberg visste vi inte riktigt hur mycket folk som skulle komma och blev glatt överraskade av de 500 personer i varierande åldrar som dök upp. Alla verkade trivas och vi är glada över att det både var personer som bott i kommunen i generationer såväl som nytillkomna.

Besökare till Gällstad kan förvänta sig uppträdanden av bland annat Doreen Månsson, känd från TV, musikskolans elever, dockteater och den kända arabiska dansgruppen Ashtar. Den nyfikne får möjlighet att prova på parkour, brottning, arabisk dans och det balanskrävande slackline. Musikskolan ger tillfälle att testa instrument.

Lokalen är Gällstads skola och där bjuds det bland annat på olika pysselstationer, korvgrillning och fika. Hembygdsföreningen ordnar våfflor och scouterna håller i tipspromenad. Biblioteket är öppet för läsning och boklån.

— Precis som i Blidsberg så kommer föreningslivet, kyrkan och enskilda företagare vara med och delta. De är viktiga aktörer på de mindre orterna och det är roligt att se deras stora engagemang, säger Lena Moritz.

Syftet med Familjelördagar är att skapa gemenskap, vara en mötesplats som ger möjlighet att prova på fritidsaktiviteter, se uppträdanden, umgås och fika. Grunden i arrangemanget är att allt är gratis och att alla ska kunna vara med på lika villkor. Det kommer därför finnas tolkar för de vanligaste språken som talas i kommunen.
Ansvariga för arrangemanget är Ulricehamns kommun, Studiefrämjandet i Falköping-Ulricehamn och Rädda barnen i Ulricehamn.

För mer detaljer kring schemat för dagen, se www.ulricehamn.se/familjelordag

För mer information kontakta:

Lena Moritz
verksamhetschef för kultur och fritid
0321-59 51 70
lena.moritz@ulricehamn.se


Publicerat av Ulrika Emtervall den 4 april 2018, senast ändrad den 4 april 2018