Shai Dahan första skulptur hamnar i Ulricehamn

Ett nytt konstverk signerat Shai Dahan är på väg till Ulricehamn. Konstnären är bekant för Ulricehamnarna sedan hans två muralmålningar som gjordes i centrum under sommaren 2016. Snart kan staden stoltsera med Shais första skulptur.

Konstnären Shai Dahan målar sin bronsthäst i en kall lagerlokal i BoråsKonstnären Shai Dahan målar sin bronsthäst i en kall lagerlokal i Borås

På en stege i en lagerlokal i Borås står Shai och målar sin över tre meter höga häst. Man anar en minst sagt okonventionell bronsskulptur. Hur den slutgiltigt kommer att se ut vill Shai avvakta med att avslöja. (Se galleriet på sidan för hästen i helfigur.)

– Hästar är ju min grej. Med detta konstverk vill jag få folk att haja till. Här möter det vi traditionellt kallar konst, i form av en fullstor bronsskulptur, street art med färger och budskap i en härlig blandning.

Efter att ha skissat på papper och sedan målat en mindre bronshäst, skapas nu konstverket. Efter lackning kommer den att landa i Sjöparken vid Åsunden under maj månad. Detta sammanfaller med Borås internationella konstbiennal där också Ulricehamn deltar. Kommunen hyr konstverket under två år för 140 000 kronor.

– Vi vill känna av hur kommuninvånarna tar emot Shais häst och vill vi efter två år köpa loss den har vi möjlighet till detta, säger Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg i kommunen.

Exakt datum i maj då hästen kommer placeras på sin plats i Sjöträdgården är inte bestämt.


Publicerat av Ulrika Emtervall den 26 april 2018, senast ändrad den 26 april 2018