Musikskolan startar showkurs

Till hösten breddar musikskolan i Ulricehamn sitt utbud ytterligare och startar en showkurs. Tanken är att barnen både får lära sig sång, dans och teater.

Under onsdagseftermiddagar och kvällar under hösten kommer barn och ungdomar från 6 år och uppåt ha möjlighet att börja i showgrupper på musikskolan i Ulricehamn. Kursledare blir sångerskan och artisten Maria Skoglund.

-Det här känns jätteroligt, både att vi har möjlighet att starta upp den här kursen och att vi rekryterat in Maria Skoglund som ledare, säger musikskolans biträdande rektor Fredrik Petrini.

Showkursen blir den andra nyheten under 2018, tidigare under våren har musikskolan startat upp en kurs med inriktning mot drama och teater.

– Vi vill fortsätta bredda verksamheten och med showkursen kan vi få med tre olika uttryck på en och samma gång; dans, sång och teater. Jag tror att show ligger rätt i tiden och att många barn och unga i Ulricehamn vill uttrycka sig så här, säger Fredrik Petrini.

Musikskolans nya kurs innehåller:
• Dans – eleverna får testa på olika dansstilar och lära sig koreografi.
• Sång – eleverna får lära sig sångteknik och får öva in en eller flera sånger tillsammans.
• Teater – eleverna får prova olika uttryck, hur man förmedlar en sångtext, hur det känns att stå på scen samt göra några enkla teaterövningar.

Anmälan är öppen redan nu och sker via ulricehamn.se/musikskolan.


Publicerat av Rebecca Berndes den 24 maj 2018, senast ändrad den 24 maj 2018