Så här behandlar vi dina personuppgifter i Ulricehamns kommun

Den 25 maj 2018 införs en ny EU-lag, dataskyddsförordningen (även kallad GDPR). Lagen ersätter den svenska personuppgiftslagen, PuL. Med dataskyddsförordningen stärks det personliga integritetsskyddet och det ställs högre krav på myndigheter, organisationer och företags behandling av personuppgifter.

Surfplatta och ikoner

Ulricehamns kommun behandlar ofta personuppgifter med den rättsliga grunden myndighetsutövning eller allmänt intresse. I vissa fall behandlar vi också personuppgifter med stöd av andra rättsliga grunder, som exempelvis samtycke eller avtal.

På webbsidan så här behandlar vi dina personuppgifter kan du läsa mer om hur vi använder oss av personuppgifter i Ulricehamns kommun. Där hittar du också information om hur du går tillväga om du vill veta vilka uppgifter som kommunen har sparade om dig.


Publicerat av Elin Johansson den 23 maj 2018, senast ändrad den 25 oktober 2018 av Ulrika Emtervall