Ungdomar erbjuds gratis busskort i sommar

Sommaren 2018 erbjuder Västra Götalandsregionen busskort till alla skolungdomar som denna vårtermin lämnar årskurserna 6– 9 i grundskolan, grundsärskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan.

Foto: Niklas Ternstedt/Ulricehamns kommunFoto: Niklas Ternstedt/Ulricehamns kommun

Kortet gäller i hela Västra Götalandsregionen och går att använda dygnet runt 1 juni – 31 augusti.

Ulricehamns kommun ansvarar för att distribuera korten via skolorna i kommunen så mer information till berörda elever kommer från respektive skola den närmsta tiden. För de ungdomar som bor i kommunen, men som går i skola i annan kommun, får brev hemskickat med information om hur de kan kvittera ut sitt kort.

Kortet är en personlig biljett som är knuten till varje enskild elev. Frågor kring korten när de är utdelade kommer hanteras av Västtrafik.


Publicerat av Ulrika Emtervall den 7 maj 2018, senast ändrad den 7 maj 2018

Kontakt