Guldkant till alla grundskoleelever i Ulricehamn

Nästa läsår får alla grundskoleelever i Ulricehamns kommun möjlighet att göra något utöver det vanliga i skolan. Sparbanken i Ulricehamn har genom Sparbanksfonden Ulrica öronmärkt 1,4 miljoner kronor för att sätta guldkant på elevernas vardag.

Barn som ritar en skola

Alla elever från förskoleklass upp till årskurs nio i Ulricehamns kommun kommer under läsåret 18/19 få möjlighet att göra något extra tillsammans med sin klass och lärare. 1,4 miljoner kronor ur Sparbanksfonden Ulrica har öronmärkts till eleverna och ska användas till något som de inte hade haft möjlighet att göra utan bidraget.

– I skolan finns en massa bra idéer, men ibland finns det inte resurser för att förverkliga dessa. Med detta bidrag vill Sparbanksfonden Ulrica inspirera både lärare och elever att göra något utöver det vanliga. Det är roligt att kunna göra en så bred satsning som kommer nästan 3000 barn till del, säger Melker Ström, vd på Ulricehamns Sparbank.

– Det är ett jättefint och omtänksamt initiativ av Sparbanken att tänka på eleverna i kommunen. Nu kan de få göra det där extra som inte ryms inom vår egen budget, säger Elisabeth Johansson, verksamhetschef för grundskolan (f-9) i Ulricehamns kommun.

Pengarna kommer att delas ut klassvis och det är klassen tillsammans med läraren som får bestämma hur pengarna ska användas.  Som mest kommer det gå att ansöka om 500 kronor per elev och tanken är att den utvalda aktiviteten ska rymmas inom den pengen för att inte frångå kostnadsfri skola. Det skulle till exempel kunna handla om en aktivitetsdag, ett museibesök eller inköp av olika aktivitetsprylar.

-Vi tror att eleverna och deras lärare har de bästa idéerna. Vi ser fram emot att se vad de hittar på, säger Melker Ström, vd på Ulricehamns Sparbank.


Publicerat av Rebecca Berndes den 19 juni 2018, senast ändrad den 19 juni 2018