Nominera årets kulturpristagare, ungdomsledare och föreslå eller ansök om kulturstipendium

Vår kommun har många eldsjälar som lägger ner tid och stort engagemang inom kultur- och idrottslivet. Dags att lyfta dessa personer genom att nominera årets kulturpristagare eller ungdomsledare. Är du aktiv inom kulturområdet kan du söka stipendium för utbildning, fortbildning eller forskning inom ett konstnärligt område.

Illustration som visar händer utbildning teknik kultur priser stipendier

Pristagare och stipendiater utses av kommunstyrelsen under hösten.

Föreslå kandidat till kommunens kulturpris 2018

Kulturpriset, som är på 5 000 kronor, delas ut till person, förening eller institution som utfört värdefull gärning inom kulturområdet. Den kulturpristagare du föreslår ska vara skriven i Ulricehamns kommun eller ha anknytning till kommunen. Förening/organisation ska vara verksam inom kommunens gränser.

Skicka förslag på kulturpristagare (med kort motivering) till Ulricehamns kommun, kultur och fritid, 523 86 Ulricehamn eller kulturochfritid@ulricehamn.se senast den 1 oktober 2018.

Ansök om kulturstipendium 2018

Kulturstipendiet, som är på 5 000 kronor, delas ut till person som planerar utbilda, fortbilda, vidareutbilda sig eller forska inom ett konstnärligt område. Personen ska vara född eller verksam i Ulricehamns kommun.

Skicka förslag på kulturstipendiat (med kort motivering) till Ulricehamns kommun, kultur och fritid, 523 86 Ulricehamn eller kulturochfritid@ulricehamn.se senast den 1 oktober 2018.

Lyft fram en duktig ungdomsledare!

Ge förslag på den person/personer inom någon fritidsverksamhet i kommunen som du tycker ska få kommunens ungdomsledarstipendium. Ungdomsledarstipendiet är till för att stödja och uppmuntra duktiga ungdomsledare. Stipendiet delas ut till en kvinnlig respektive manlig ledare på vardera 5 000 kronor.

Skicka förslag på lämpliga stipendiater (med kort motivering) till Ulricehamns kommun, kultur och fritid, 523 86 Ulricehamn eller kulturochfritid@ulricehamn.se senast den 1 oktober.

Blankett att fylla i vid nominering och ansökan

Blankett nominering priser och stipendium


Publicerat av Ulrika Emtervall den 4 september 2018, senast ändrad den 4 september 2018