Militära transporter via Ulricehamn

I höst genomför Nato militärövningen Trident Juncture i Norge. Inför övningen kommer transporter från de deltagande länderna att gå via Västsverige och Ulricehamn.

Transporterna sker under en ganska lång period med varierande intensitet fram till övningen startar. I de fall transporterna påverkar den civila trafiken kommer information att lämnas via Sveriges Radios trafikredaktion.

Om Trident Juncture

Övningen Trident Juncture genomförs 25 oktober till 7 november i delar av norra Norge och Norska havet utanför Trondheim. Totalt deltar cirka 40 000 soldater och sjömän från 30 länder. Försvarsmakten deltar med cirka 2 500 soldater och sjömän.

Mer information om övningen finns på Försvarsmaktens webbplats.

Publicerat av Ulrika Emtervall den 9 oktober 2018, senast ändrad den 16 november 2018