Ny kommunikationschef klar för kommunen

Rekryteringen av ny kommunikationschef i Ulricehamns kommun är nu klar. Det blir Eva Wallin som tar över uppdraget efter Katrin Högborn.

Eva Wallin Foto: Elin Johansson/Ulricehamns kommunEva Wallin Foto: Elin Johansson/Ulricehamns kommun

Eva kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på företaget Nexans. En roll som hon haft sedan 2010. Sedan tidigare har hon också lång erfarenhet inom både marknadsförings- och kommunikationsområdet.

Nu ser hon fram emot nya utmaningar hos Ulricehamns kommun.

–  Det känns spännande att börja i en helt ny verksamhet. Jag ser fram emot att lära känna organisationen och få vara med och utveckla kommunens kommunikationsverksamhet. Med min erfarenhet från området hoppas och tror jag att jag har mycket att bidra med, säger Eva.

Trots att Eva har bott i Ulricehamn sedan 2007 är det först nu som hon också kommer att ha sin arbetsplats i kommunen.

– Det känns extra roligt att framöver kunna verka där jag bor, avslutar Eva.

Kommunchef Håkan Sandahl är nöjd med rekryteringen.

– Med Eva Wallin får vi en kompetent och kunnig kommunikationschef till Ulricehamns kommun, säger Håkan. Eva kommer med andra perspektiv och värdefulla erfarenheter från det privata näringslivet som vi kan dra nytta av i den kommunala verksamheten. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med henne i kommunens ledningsgrupp, säger Håkan.

Eva Wallin tillträder som kommunikationschef i början av maj. Fram till dess är Lena Brännmar, kanslichef, tillförordnad kommunikationschef då Katrin Högborn avslutade sin tjänst i slutet av januari.


Publicerat av Ulricehamns kommun den 7 februari 2019, senast ändrad den 13 november 2019 av Ulrika Emtervall