Information om omval i Falu kommun

På grund av att en postsäck med förtidsröster av misstag inte nått fram till valnämnden i Falun i tid för onsdagsräkningen, har valprövningsnämnden beslutat att det ska genomföras omval till kommunfullmäktige i Falu kommun.

En person håller ett valkuvert i handen

Valdagen är bestämd till den 7 april 2019.

Alla kommuner måste ordna med förtidsröstning eftersom det är obligatoriskt enligt vallagen. Vid ett omval är perioden för förtidsröstning förkortad till tio dagar före valdagen och det ska i varje kommun finnas minst en lokal för förtidsröstning. Exakta dagar och öppettider är upp till varje kommun att bestämma med hänsyn till väljarna.

Ulricehamns kommun har öppet 2 timmar per dag, vardagar, under perioden för förtidsröstningen. Startdag är 28 mars. Förtidsröstningen sker i stadshusets entré.

Tider för förtidsröstning i stadshuset

Torsdag den 28 mars – fredag den 29 mars
klockan 13-15

Måndag den 1 april – fredag den 5 april 
klockan 10-12


Publicerat av Ulricehamns kommun den 19 mars 2019, senast ändrad den 13 november 2019