EU-valet – på onsdag börjar förtidsröstningen

Den 26 maj är det EU-val i Sverige. Men redan på onsdag, den 8 maj, startar förtidsröstningen. Från klockan 10 kan väljare i Ulricehamns kommun besöka stadshuset för att göra sitt val.

Person som håller i ett valkuvert

Förtidsröstningen sker i stadshusets entréhall från 8 maj fram till valdagen 26 maj.

Öppettiderna för förtidsröstningen är:
vardagar: kl. 10 – 18
lördagar och söndagar: kl. 10 – 14
valdagen (26 maj): kl. 8 – 21

Valbussen kommer!

Precis som vid tidigare val finns också möjlighet att förtidsrösta i en mobil röstningslokal, en valbuss. Valbussen besöker olika orter runt om i kommunen och gör också vissa stopp i centralorten. Valbussens första stopp blir i Marbäck, onsdag den 8 maj klockan 15.

Nyttig information för den som ska rösta

Som väljare kan det vara bra att tänka på några saker när man ska förtidsrösta eller besöka en vallokal. Vid förtidsröstning ska man ta med röstkort och id-handling. Om man röstar i vallokal på valdagen räcker det att ta med id-handling. Om man på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta sig till en vallokal kan man få hjälp av en så kallad ambulerande röstmottagare. Ambulerande röstmottagare ersätter det som tidigare var ”kommunala bud”.

Valsedlarna inne i röstningslokalerna är organiserade i särskilda valsedelsställ. Som väljare kan det vara bra att känna till att valsedlarna är placerade i alfabetisk ordning i valsedelsstället, syftet är att det ska vara lätt att hitta bland valsedlarna.

Här på webben hittar du mer information om valet, vallokaler samt turlista för bussen.


Publicerat av Rebecca Berndes den 7 maj 2019, senast ändrad den 7 maj 2019