Dags för Ulricehamns första Pride!

Veckan 26-31 augusti 2019 går Ulricehamns första Pride av stapeln. Ulricehamns kommun välkomnar Pride och deltar på flera sätt.

Regnbågsflaggor i flaggstänger20 flaggor pryder kommunens flaggstänger i Ulricehamn under Pride-veckan. Här syns flaggor vid Åsundens strand i centrala Ulricehamn. Bild : Rebecca Berndes

Veckan bjuder på ett fullspäckat program, med något för alla åldrar och smaker. Passa på att ta del av utställningar, teater, föreläsningar workshops och mycket mera. Pride-veckan arrangeras helt ideellt av RFSL Sjuhärad och programmet har enligt arrangörerna målet att lyfta en bredd av frågor som rör hbtq i bred bemärkelse och belysa normer som begränsar och hotar människors liv och samtidigt visa hur viktigt det är att få vara den man vill vara.

Ulricehamns kommunpolitiker välkomnar Pride

Roland Karlsson Foto: Rebecca BerndesFör mig är Pride viktigt för att arbeta mot diskriminering och för att allas lika värde blir mer synligt i kommunen. Det som borde vara en självklarhet, att bli respekterad för den man är, är tyvärr inte självklart för alla. När frågan kom om vi ville vara med att arrangera en veckas festival, så kändes det givet att tacka ja. Att arbeta mot diskriminering bör vara en prioriterad fråga för Ulricehamns kommun.

Jag ser fram emot en spännande och lärorik vecka där normer kommer att diskuteras, något som med stor sannolikhet, kommer att att väcka tankar hos många av oss. Ta er tid att vara med och välkomna Pride till Ulricehamn.

Roland Karlsson
Kommunstyrelsens ordförande

I Ulricehamns kommun är alla välkomna, oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund eller sexuell identitet. Därför vill jag med stolthet välkomna kommunens första Pride-evenemang. Passa på att ta tillfället i akt att lära dig mer eller få ett ännu bredare kunskap i form av olika aktiviteter och utbildningstillfällen som kommer att vara tillgängliga under Pride-veckan. Kunskap är lika med förståelse.

En jämställd kommun där alla känner sig välkomna och accepterade är en självklarhet för mig!

Dario Mihajlovic
Kommunfullmäktiges ordförande

Ulricehamns kommun deltar

Ulricehamns kommun deltar på olika sätt på Pride. Under veckan kommer 20 regnbågsflaggor att pryda kommunens flaggstänger, stadsbiblioteket har bokbord med hbtq-tema och Rådhuset kommer under hela veckan att fungera som en öppen mötesplats med fika, samtal och utställning. Bland annat visas filmen P18/Q – Queerkompaniet – ett konstprojekt som tar sin utgångspunkt i en skröna om att det ska ha funnits ett regemente för homosexuella på Gotland. P18/Q visas i samarbete med kultur och fritid. Missa inte heller chansen att höra våra politiker i ett sakpolitiskt samtal på tisdag 27 augusti kl 16.30-18.00. Efter paraden på lördagen kommer Lena Moritz, chef kultur och fritid, att hålla tal.

Under veckan kommer en del av de anställda inom kommunen och de kommunala bolagen få kompetensutveckling inom normer och bemötande.

Se hela programmet här: Se programmet för veckan på RFSL:s hemsida

Följ även RFSL Sjuhärad på Facebook för mer information och uppdateringar.


Publicerat av Ulricehamns kommun den 26 augusti 2019, senast ändrad den 13 november 2019