In tent interventions. Performance i små tält i Ulricehamn

Tre tält. Tre konstnärer. Tre upplevelser.

En besökare i taget får möjlighet att undersöka tre världar i respektive konstnärs tältinstallation. Mötet mellan besökare och konstnär kommer att vara en viktig del av själva verket. Varje möte är unikt i tältets intima miljö. Genom lekens logik utforskas sammanflätande av plats, historia och minne. Att besöka ett tält tar ca 10 minuter.

Under hösten 2019, i samband med GIBCA Extended, turnerar Tiny Festival Producers med sin nomadiska installationsperformance In Tent Interventions i Ulricehamn, Uddevalla och Uddebo. Konstnärerna är Annikki Wahlöö, Benedikte Esperi och Cia Runesson.

Till Ulricehamn kommer konstinstallationen 5-8 september.  Vernissage vid Ulricehamns Rådhus torsdag 5 september kl 12-15. Kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson klipper band vid invigningen.

Under lördagen den 7 september kommer ett av tälten finnas i eller utanför Rådhuset. De andra två tälten förflyttar sig runt om i staden.

Under söndagen den 8 september kommer tälten att finns vid kultursarvsdagen nere vid Gamla vattenverket från kl 10- ca 14. Vid kl. 14 sker en summering av performancedagarna i Ulricehamn och det blir grillning i den fd. järnvägsvändskivan.

GIBCA är en samtidskonstbiennal som genomförs för tionde gången och drivs av konsthallen Röda Sten i Göteborg. GIBCA Extended samlar det lokala och regionala konstlivet i Västra Götaland. Under GIBCA 2019 kommer gallerier, konsthallar och curatoriska plattformar ta spjärn mot GIBCA:s tematik och skapa egna program och utställningar,  som exempelvis i Ulricehamn som medverkar för första gången.

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg
victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se
0321-595175, 0766-435175


Publicerat av Ulricehamns kommun den 3 september 2019, senast ändrad den 13 november 2019