Intresseanmälan för att driva café i det nya stadsbiblioteket

Vill du driva ett café i det nya stadsbiblioteket? I stadsbiblioteket som beräknas öppna under 2022 kommer det att finnas ett café där vi letar efter någon som vill bli hyresgäst för att driva ett café. Som caféidkare i det nya stadsbiblioteket kommer du att vara en viktig samarbetspartner. Vi söker en serviceinriktad partner som är intresserad av vår verksamhet och dess besökare.

Bild på en mjuk kaka med vit glasyr och en jordgubbe

Information om caféet

Caféet ligger i bottenplan på biblioteket. Det kommer att ha direkt anslutning till tidningshörnan, och vi ser den ytan som en flexibel yta för caféidkare att utnyttja. Tidningshörnan kan vara öppen även om övriga huset är stängt. Själva caféet kommer att ha egen entré, plats för uteservering, med mera.

Själva caféet är cirka 50 kvadratmeter. Det har inte ett tillagningskök, men det går att tillreda enklare maträtter, soppa, pajer och så vidare. Köksdelen lever väl upp till de krav som ställs utifrån miljöinspektion.

Se ritning hur cafédelen med mera är utformat. OBS! det kan tillkomma mindre ändringar.

Information om biblioteket

Själva bibliotekshuset kommer ha en yta på ca 2 600 kvadratmeter, och det ligger i anknytning till ICA Kvantum. I dagens bibliotek har vi cirka 70 000 besökare per år. Vi räknar med att denna siffra kommer att öka med minst 50 procent.

Det nya stadsbiblioteket kommer att bli Ulricehamns nya offentliga vardagsrum. I det nya biblioteket kommer det att finnas, förutom ett ”vanligt” bibliotek, scen med möjlighet att ha 100 besökare i publiken, utställningslokal, mötesrum med mera. I och med sitt läge, och att vi delar hus med en ICA butik, kommer det vara många människor i omlopp.

Är du intresserad?

Anmälan för intresse är nu stängd och går inte längre att göra.

Under hösten kommer vi att träffa de som anmält sitt intresse på personliga möten och gå igenom på detaljnivå. Du har chans att ställa frågor, vi tittar på ritningar och så vidare. Vår förhoppning är att under slutet av 2021 kunna skriva avtal med vår blivande hyresgäst. Det är först när inflyttning sker som avtalet kommer att börja gälla. I och med att det är ett hyresavtal som ska skrivas, innebär det att det inte är ett upphandlingsförfarande.

Vill du få mer information?

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till:
Lena Moritz, Kultur- och fritidschef
0321-59 51 70
lena.moritz@ulricehamn.se

Publicerat av Ulricehamns kommun den 21 juli 2020, senast ändrad den 1 september 2020

Kontakt