Linda Larsson Järleklint, alkoholhandläggare

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Bild på medelålders kvinna i grön jacka som leende står med gågatan i Ulricehamn i bakgrunden. Linda Larsson Järleklint på gågatan i Ulricehamn.Linda Larsson Järleklint, alkoholhandläggare

– Jag jobbar aldrig en hel dag med bara handläggning. Jag tar emot ansökningar från de som söker alkoholtillstånd, jag pratar en del med dem och informerar om vad som gäller. Det krävs en hel del kunskap från dem som söker. Jag skickar förfrågningar om den sökande till andra myndigheter som polisen och skattemyndigheten till exempel. Man måste kunna visa att man är en skötsam person bland annat. Därefter är det till exempel ett skriftligt prov från Folkhälsomyndigheten som man måste göra under min övervakning.

Vad är det roliga i ditt jobb?

-Jag trivs! Jag gillar mina jobbarkompisar och jag gillar att möta krögare och verksamhetsutövare. Jag känner att jag har politikernas och chefernas förtroende för professionen. Det är en förutsättning för att man ska kunna göra ett bra jobb.

Vad skulle kunna utvecklas så att du kan trivas ännu bättre?

-Det finns förbättringsområden. Jag har jobbat med det är i snart 1,5 år och när jag började såg det helt annorlunda ut med det arbete som gjordes jämfört med nu. Nu vet jag mer och kan mer och vi har jobbat häcken av oss för att komma till rätta med de problem vi hade då. Det har vi lyckats bra med, tycker jag.

Publicerat av Anette Westerlund den 3 juli 2020, senast ändrad den 6 augusti 2020 av Eva Wallin