Ställplatser i centrala Ulricehamn

Det finns sammanlagt fyra ställplatser i centrala Ulricehamn. Den som befinner sig på Tegelbruksgatan 1 är ny och är en centralt belägen grusparkering cirka 300 meter från ställplatsen vid Bangårdsgatan.

Karta som visar ställplatser i centrala Ulricehamn.På kartan kan du se alla ställplatser i centrala Ulricehamn.

Skulle ställplatsen vara full så kan du ställa dig vid en annan. Vi har nedan listat alla ställplatser som finns.

1. Bangårdsgatan

Tid: 24 timmar.
Avgift:
Gratis.
Adress:
Bangårdsgatan.

Här finns sex platser avsedda för husbilsgäster. Är det fullt har vi närliggande platser att tillgå vid Ågatan och Tegelbruket. Centralt belägen ställplats vid sjön Åsunden/Sturebadet. Gångavstånd till centrum med butiker, restauranger, caféer och turistbyrå. Alldeles inpå knuten ligger den populära lekplatsen Ulricaparken, ett utegym och badplats. Här finns också möjlighet att fylla på med färskvatten och tömma latrinen. Detta sker i en röd, sexkantig byggnad vid bryggan ut till Kallbadhuset. Toaletter finns i en svart byggnad strax intill parkeringen. I entrén till Kallbadhuset kan du med betalkort köpa inträde till Ulricehamns Kallbadhuset där du kan duscha, basta och bada.

2. Ågatan

Tid: 24 timmar.
Avgift: Gratis.
Adress: Ågatan. Kör in på Ågatan. Passera den ljusgrå träbyggnaden. Längst in på gatan finns en asfalterad yta som är avsedd för ställplatser. Inga andra platser på Ågatan är avsedda för husbilar, inte heller gräsmattorna. Vänligen respektera detta!

Centralt belägen asfaltsparkering vid Sturebadet och i närheten av ställplatsen vid Bangårdsgatan. Önskar man fylla på vatten eller tömma latrin gör man detta vid ställplatsen på Bangårdsgatan i en röd, sexkantig byggnad vid bryggan ut till Kallbadhuset. Toaletter finns också där i en svart byggnad strax intill parkeringen. I entrén till Kallbadhuset kan du med betalkort köpa inträde till Ulricehamns Kallbadhus där du kan duscha, basta och bada.

3. Tegelbruksgatan

Tid: 24 timmar.
Avgift: Gratis.
Adress: Tegelbruksgatan 1.

Centralt belägen grusparkering ca 300 meter från ställplatsen vid Bangårdsgatan. Önskar man fylla på vatten eller tömma latrin gör man detta vid ställplatsen på Bangårdsgatan i en röd, sexkantig byggnad vid bryggan ut till Kallbadhuset. Toaletter fi nns också där i en svart byggnad strax intill parkeringen. I entrén till Kallbadhuset kan du med betalkort köpa inträde till Ulricehamns Kallbadhus där du kan duscha, basta och bada.

4. Lassalyckan

Tid: 24 timmar.
Avgift: Gratis.
Adress: Idrottsgatan.
Här finns tre ytor avsedda för husbilar. Se skyltning Ställplats. På Lassalyckan vid vårt friluftsområde kan du övernatta med naturen inpå knuten. Här har du bland annat tillgång till cykel- och vandringsleder, trailstigar, pumptrack och en nyetablerad wakeboardanläggning. Du bor också granne med vår vackra golfanläggning. Du som nyttjar spår och leder har också tillgång till dusch och toalett i byggnaden som är märkt Ulricehamns IF (UIF-stugan). Det finns också möjlighet att fylla på med färskvatten vid servicestationen på gaveln vid maskinhallen som är belägen bakom UIF-Stugan.

Gråvatten

Gråvatten töms på Fiskaregatan (på hänvisad plats) bakom reningsverket och gasstationen.

Parkeringsservice

Vi använder oss utav parkeringsservice – Felparkerade bilar kan utgöra en fara om de blockerar korsningar och utrymningsvägar eller täpper till i trafiken. Parkeringsvaktens uppdrag är att kontrollera att fordon har parkerat rätt. Med parkeringsservice skapar vi en bättre säkerhet för alla i området.

Ställplats – anpassad för en kortare tids övernattning

Skyltade parkeringsplatser låter dig stå parkerad i 24 timmar om inget annat nämns, medan reglerna på rastplatser varierar stort. Vad som gäller för olika p-platser och rastplatser finner du på tilläggstavlor vid själva p-märket. Ett fordon får inte parkeras så att det tar upp två parkeringsplatser. Avståndet mellan två campingfordon bör vara minst fyra meter. Det kan vara frestande att parkera på en äng, gräsyta eller liknande, men det är inte tillåtet att köra på barmark enligt terrängkörningslagen. På ställplatser kan man som regel inte använda markis, grill eller iögonfallande campingutrustning. I Ulricehamn är det gratis att parkera sitt fordon. Detta gäller även husbilar på utmarkerade ställplatser som kommunen tillhandahåller.

Tack för att du har valt att besöka Ulricehamn och tack för att du respekterar de regler som finns på våra ställplatser. Varmt välkomna!

Se hela ställplatskartan med information. 

Publicerat av Ulricehamns kommun den 14 juli 2020, senast ändrad den 14 juli 2020