Gustaf Olsson ny kommunchef i Ulricehamn

Nu är det klart vem som blir Ulricehamns kommuns näste kommunchef. Han heter Gustaf Olsson och kommer närmast från Skara kommun där han för närvarande har samma tjänst.

Gustaf Olsson framför rådhusets gula fasad

Gustaf Olsson är 52 år och bor med sin familj utanför Falköping. Den 22 mars tillträder han sin nya tjänst i Ulricehamns kommun:

– Ulricehamn är en kommun som växer. Varje gång jag varit här och hälsat på vänner har jag kunnat se att något nytt har hänt, ett nytt hus, eller ett nytt företag har kommit till. Dessutom verkar kommunen vara oerhört välskött, säger han.
Kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson (c) är nöjd med sin rekrytering:

– Det känns jättebra. Vi har jobbat i en rekryteringsgrupp och lade tidigt upp en profil på den person som skulle kunna axla kommunchefsrollen. Gustaf stämmer väl in i den profilen.

Gustaf Olsson har också ett förflutet i Försvarsmakten och kommer till en början att pendla till sin arbetsplats, men är inte främmande för att se sig om efter något i Ulricehamn.

– Vi har inga barn hemma så nu är jag och hustrun lite mer fria att starta ett nytt liv.

Nuvarande kommunchef Håkan Sandahl avslutar sin tjänst i januari och går vidare till Sveriges kommuner och regioner (SKR) där han blir direktör och chef för avdelningen ekonomi och styrning.

 

Publicerat av Ulricehamns kommun den 22 december 2020, senast ändrad den 22 december 2020