Is- och sporthallarna öppnar upp lokalerna för föreningsmedlemmar över 16 år

Kommunens is- och sporthallar har begränsat sin verksamhet sedan november. All träningsverksamhet från 16 år och uppåt har ställts in. Men från 14 december kan även äldre (födda före 2004) träna i föreningsdriven regi i kommunens idrottshallar och anläggningar.

En handboll framför ett handbollsmål

– Vi följer Folkhälsomyndighetens nya nationella rekommendationer och öppnar lokalerna för föreningsaktiva som är äldre än 16 år. Ansvaret för att följa rekommendationerna ligger på föreningens ledare och aktiva. Föreningarna bör också följa respektive specialidrottsförbunds rekommendationer. Man bör särskilt uppmärksamma hur man kan minska på gruppstorlek vid varje träningstillfälle, säger Lena Moritz, kultur- och fritidschef.

Kommunen har en pågående dialog med föreningarna och vidtar åtgärder för att underlätta att rekommendationerna följs, till exempel genom att glesa ut bokningarna.

Allmänhetens åkning, matcher, cuper och arrangemang är fortsatt inställda oavsett åldersgrupp. Beslutet gäller tillsvidare. Även privatuthyrning av lokaler är fortsatt inställd, men där tas ett nytt beslut 10 januari 2021.

Övriga begränsningar för biblioteken, ungdomens hus och sim- och sporthallen förlängs till och med 10 januari 2021.

Biblioteken fortsätter att vara stängda för besökare, men erbjuder service vad gäller lån av böcker, media och datorer för kortare ärenden. Lån och bokningar görs via webben och hämtas ut via entrédörren på biblioteket. Det går även bra att ringa till biblioteket, så plockar personalen ihop beställning. Personer som måste ha tillgång till dator kan boka tid och får då komma in och göra snabba ärenden på biblioteket. Aktuella tider finns på ulricehamn.se.

Även ungas fritid och sim- och sporthallen förlänger restriktionerna i verksamheterna. Det betyder att ungdomens hus fortsätter att vara öppet för gruppverksamhet, med max 8 deltagare för de födda 2005 och senare. Sim- och sporthallen är fortsatt stängd för allmänheten, men öppen för simskolor, simundervisning för skolan och föreningsverksamhet i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kommunen hänvisar alla att hålla sig uppdaterade via ulricehamn.se och uppmanar alla att följa kommunens Facebook och verksamheternas lokala sociala medier där det också går att kommunicera direkt med verksamheten för frågor.

För mer information kontakta:

Lena Moritz, kultur- och fritidschef
lena.moritz@ulricehamn.se
0321-59 51 70, 0766-43 51 70

 

 

Publicerat av Ulricehamns kommun den 14 december 2020, senast ändrad den 14 december 2020

Kontakt