Ulricehamns kommun börjar med fjärr- och distansundervisning

Ulricehamns kommun följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller fjärr- och distansundervisning för gymnasieelever. Från och med måndag kommer Tingsholmsgymnasiets elever att sköta sina studier hemifrån.

Tingsholmsgymnasiets flaggaTingsholmsgymnasiets flagga

Rutiner för fjärr- och distansundervisning på Tingsholmsgymnasiet har funnits på plats sedan i våras, och skolledningen har varit beredda på en eventuell ny skolstängning sedan tidigt i höstas. Därför blir övergången inte särskilt dramatisk, säger rektor Matthias Nordgren:

– Nu hoppas vi att det räcker med dessa två veckor. Vi kan distansundervisning men i vissa ämnen är det inte möjligt under någon längre period. I våras var vi mycket betjänta av att tre fjärdedelar av läsåret redan tillryggalagts när vi gick över till distans. Från skolans sida ska vi göra vårt yttersta för att det här ska bli så bra som möjligt för våra elever.

Även den här gången kommer det finnas möjlighet för eleverna att beställa lunchlåda från något av kommunens 15 kök. Men för att det ska fungera behöver beställningen vara inne dagen före avhämtning. Mer information om detta finns på kommunens hemsida. Nytt för den här gången är att även elever som studerar på gymnasier i andra kommuner, men bor någonstans i kommunen, kan beställa mat.

Från och med måndag 7 december studerar eleverna hemifrån och gör det ända fram till 6 januari.

Alla berörs inte av beslutet, dessa har fått information separat. Komvux kommer att fortsätta bedriva sin undervisning på plats i så stor utsträckning som möjligt.

För mer information kontakta:

Matthias Nordgren, rektor
matthias.nordgren@ulricehamn.se
Mobil: 0766- 43 54 46

Publicerat av Ulricehamns kommun den 4 december 2020, senast ändrad den 4 december 2020