Högstadieskolorna börjar med distansundervisning

Årets vårtermin börjar inte som den brukar. På grund av pandemin kommer vårens första undervisningsveckor att ske på distans för kommunens alla högstadieelever.

Ätradalsskolan och StenbocksskolanTillbaka i skolan på heltid

Ulricehamns kommun inför distans- och fjärrundervisning för högstadiet från och med måndag utifrån regeringens information och Smittskydd Västra Götalands rekommendationer.
– Vi har förberett oss sedan i våras för att kunna bedriva distans- och fjärrundervisning och bedömer att vi kommer att kunna hantera detta på ett bra sätt, säger Elisabeth Johansson, verksamhetschef för grundskolan.

Elever i årskurs åtta och nio får en extra lovdag på måndag 11 januari för att lärarna ska kunna planera för den kommande tiden. Eleverna i årskurs sju kommer under måndagen få hjälp med att komma igång med distansundervisningen via Google meet hemifrån, eftersom den här typen av undervisning är ny för dem. Mer information om detta får eleverna i ett mejl från respektive skola.
Från och med tisdag gäller distansundervisning också för samtliga högstadieelever i kommunen. Beslutet gäller fram till och med 24 januari och då görs en ny bedömning av smittläget.

Grundsärskolan samt låg- och mellanstadieskolorna berörs inte av beslutet. Matlådor kan beställas via kommunens e-tjänst på hemsidan. Där finns också mer information om menyer, utlämningsställen, med mera.

För mer information kontakta

Elisabeth Johansson, verksamhetschef för grundskolan f-9
elisabeth.johansson@ulricehamn.se
Telefon: 0766-43 53 02

 

Publicerat av Anette Westerlund den 8 januari 2021, senast ändrad den 8 januari 2021