Två årskurser i taget välkomna tillbaka till högstadiet

Smittskydd Västra Götaland har gett grönt ljus för att högstadieeleverna ska kunna gå tillbaka till undervisning i skolans lokaler igen. Kommunen har möjlighet att bestämma själva i vilken grad, så länge fysiskt avstånd kan hållas. För Ulricehamns kommuns del innebär det att årskurs nio kommer tillbaka till skolan medan sjuorna och åttorna växelläser på distans.

Ätradalsskolan och StenbocksskolanTillbaka i skolan på heltid

Eleverna i årskurs nio, både på Ätradalsskolan och Stenbocksskolan återvänder till skolan redan på måndag den 25 januari. Det gör också eleverna i årskurs sju, medan eleverna i årskurs åtta läser hemifrån. Veckan därpå kommer årskurs åtta tillbaka för en veckas undervisning på plats och veckan därefter är det sjuornas tur att vara på plats igen.

– Vår uppfattning är att fjärr- och distansundervisningen fungerat väl dessa två veckor, men vi välkomnar nu möjligheten att delar av elevgrupper kan få sin undervisning på plats i skolan. Det vet vi att våra elever mår bra av. Nu tar vi vårt ansvar och hjälper till att fortsatt försöka minska den pågående smittspridningen i samhället, säger Elisabeth Johansson, verksamhetschef, grundskolan F-9.

Från och med nästa vecka blir det också möjligt att hämta matlådor för en vecka åt gången, så kallad kyld mat. Det behöver beställas via kommunens hemsida. Mer information om varm eller kyld mat, matsedlar, avhämtningsställen, tider finns där.

– Vi har fått många frågor från vårdnadshavare och elever som inte alltid hinner hämta matlådorna på sin lunchrast för att de bor långt ifrån våra utlämningsställen. Nu har vi hittat en lösning där man kan välja mellan att hämta flera kylda lådor på en gång, eller som tidigare, en varm matlåda åt gången, säger David Reinholdsson, enhetschef kost skola.

Växelvis undervisning för högstadiet gäller fram till 14 februari. Då kommer nytt besked.

 

Publicerat av Anette Westerlund den 20 januari 2021, senast ändrad den 21 januari 2021 av Eva Wallin