Ulricehamns kommun bjuder in till filmklubb

Fredagen den 29 januari startar Göteborgs filmfestival, som i år är helt digital. I samband med festivalen startar Ulricehamns kommun en digital filmklubb som nu söker deltagare.

Filmkamera, anteckningsblock och filmklappa på ett bord.

– Varje år erbjuds en kommun i regionen att ha ett extra stort fokus på film i samarbete med Göteborgs filmfestival. I år är det vår tur. Som starten på vårt år som filmkommun anordnar vi därför en filmklubb under Göteborgs filmfestival. Tanken är att vi ses en kort stund varje dag under festivalen och diskuterar de filmer vi sett dagen före och bestämmer oss för någon film att se samma kväll, säger Vicki Klaiber Svensson, kulturstrateg på Ulricehamns kommun.

Sex personer erbjuds att vara med i filmklubben. Deltagarna får 11 dagars festivalpass och kan streama filmerna via dator, surfplatta eller app i telefonen. Under festivalen visas 60 filmer från hela världen med flera premiärer varje dag som är tillgängliga i 24 timmar. Det finns också möjlighet att möta filmskaparna.

Festivalen startar 29 januari och pågår till 8 februari. Anmälan är öppen för alla i Ulricehamns kommun med ett stort filmintresse. Anmäl ditt intresse genom att mejla infodisk@ulricehamn.se senast 22 januari. Först till kvarn gäller.

Mer information om Ulricehamn som filmkommun:

Varje år erbjuds en kommun i Västra Götalandsregionen att ha ett extra stort fokus på film i samarbete med Göteborgs filmfestival. Planeringen sker tillsammans med Göteborgs filmfestival och olika filmaktörer i Ulricehamn så som biblioteket, Ungas fritid, kulturskolan, Svenska Kyrkans filmklubb och Bio kontrast på Folkets hus. Under 2021 kommer vi därför att satsa på film och bland annat arrangera filmworkshops för elever i skolorna och för allmänheten på biblioteket. Några pedagoger inom kommunen kommer att få utbildning i att göra film med barn och unga. Vi hoppas kunna genomföra någon form av utomhusbio-upplevelse under sommaren tillsammans med filmskapande aktiviteter. Vi kommer att genomföra ett antal visningar för barn och familj under Göteborg Film Festival Prisma hösten 2021 där eventuellt ungdomars egna filmer kan visas. Än så länge är mycket i planeringsstadiet och mer information kommer. Filmårskommuner för året 2021 får även programinnehåll anpassat för biograf under Göteborgs filmfestival 2022. Vi tänker oss att då visa cirka fem filmer i Folkets hus i Ulricehamn.

Läs mer om Göteborgs filmfestival

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg
0766-43 51 75, victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se

Robert Hallberg, fritidsledare/fotograf/filmpedagog på Ungas fritid,
0766-43 53 53, robert.hallberg@ulricehamn.se

Publicerat av Ulricehamns kommun den 18 januari 2021, senast ändrad den 20 januari 2021