Fortsatt distansundervsning på högstadiet och gymnasiet

Smittskyddet i Västra Götalandsregionen gick under söndagskvällen ut med ut med information till kommunerna där de fortsatt rekommenderar distansundervisning för högstadie- och gymnasieelever. Ulricehamns kommun har beslutat att följa dessa rekommendationer och har under måndagsmorgonen informerat elever och vårdnadshavare via Infomentor och Google classroom.

Bild på en hand och en datamus.

För gymnasiets del innebär beslutet att alla elever ska fjärrundervisas från och med imorgon och till och med fredag  – detta inkluderar de elever som under tidigare distansundervisningsperioder tillåtits komma till skolan.

Distansundervisning gäller vecka åtta.

Kommunen är medvetna om att informationen kommer med kort varsel och att eleverna i många fall redan har tagit sig till skolan. Respektive skola hanterar informationen med elever och vårdnadshavare via e-post, Google classroom eller Infomentor och löser det också direkt på plats i skolan. De elever som kan ta sig hem under dagen får ta sig hem. De elever som behöver stanna på skolan på grund av svårigheter med transport eller annat får vara i skolan under måndagen.

Anledningen till rekommendationen och kommunens beslut är de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutanten i en region i Sverige. Veckan efter sportlovsveckan rekommenderas fjärr- eller distansundervisning så långt möjligt i högstadier och gymnasieskolor i Västra Götaland.

 

 

Publicerat av Ulrika Emtervall den 22 februari 2021, senast ändrad den 22 februari 2021 av Anette Westerlund