Gymnasieungdomar kan delta idrottsaktiviteter från 8 februari

I torsdags, 4 februari, lättade Folkhälsomyndigheten på restriktionerna för organiserad ungdomsidrott. Nu får även gymnasieungdomar, födda 2002 eller senare, delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter inomhus.

Bild på handbollsmål och delar av en idrottshall som har träväggar och blått golv.Sporthallens ena kortsida.

För två veckor sedan öppnade kommunens anläggningar för organiserad föreningsidrott för ungdomar födda 2005 eller senare. Från och med 8 februari kan föreningarna alltså även boka tider för ungdomar födda 2002 och senare.

Likt tidigare är det är föreningarnas ansvar att följa kommunens hänvisningar och myndigheternas råd. Föreningarna ansvarar också för de egna specialidrottsförbundens råd och rekommendationer för smittsäkra aktiviteter.

Kommunen har en pågående dialog med föreningarna och vidtar åtgärder för att underlätta att rekommendationerna följs. Detta görs till exempel genom att glesa ut bokningarna, begränsa användningen av omklädningsrummen samt begränsa antalet personer som får vistas i lokalerna.

Allmänhetens åkning i ishallen och matcher, cuper och andra arrangemang är fortsatt inställda oavsett åldersgrupp. Privatuthyrning av lokaler är fortsatt inställd och simhallen är stängd för allmänheten tillsvidare.

Kontakta bokningscentralen för mer information kring bokningar och förhållningsregler

Publicerat av Ulricehamns kommun den 4 februari 2021, senast ändrad den 21 februari 2022 av Elin Ohlsson