Jesper är kommunens nya säkerhetssamordnare

1 februari tog Jesper Johansson över tjänsten som säkerhetssamordnare på kommunen. Med lång erfarenhet inom polisen vill han bidra till ett tryggt Ulricehamn i sin nya roll.

Säkerhetssamordnare Jesper Johansson framför StadshusetSäkerhetssamordnare Jesper Johansson framför stadshuset.

Välkommen Jesper! Vad lockade dig till Ulricehamns kommun?
Jag brinner för frågor som rör säkerhet i stort. Tjänsten som säkerhetssamordnare passar in i det som ligger mig varmt om hjärtat, att samhället skall vara en trygg plats för alla.

Hur väl känner du till Ulricehamn?
Som liten grabb är jag uppvuxen i Älvsered, en lite ort utanför Ullared. Men jag har sedan 20 år tillbaka bott i Ulricehamn. Så nog känner jag mig allt som en Ulricehamnare, även om min dialekt stundvis påminner mig om tiden i Halland.

Vad arbetade du med tidigare?
Jag har jobbat på polismyndigheten i tio år. Bland annat som utredare för brott inom den offentliga miljön. Längst tid spenderade jag på ingripandeverksamheten i Jönköping, sedan blev det Halmstad ett och ett halvt år och sista fem åren Ulricehamn. De senaste fyra åren har jag varvat ingripandeverksamheten med uppdrag som instruktör att vidareutbilda poliser. Jag har också utbildat personal inom räddningstjänst, ambulans och andra samhällsviktiga områden. Den sista tiden inom polisen utbildade jag polisstudenter på polishögskolan i Borås.

Vad ser du fram emot i din nya roll?
Att få ett bredare perspektiv på säkerheten som berör Ulricehamns kommun. Att få vara en del av att skapa ett tryggare samhälle tycker jag är inspirerande. Jag tror och hoppas att min tid och erfarenhet inom polisen bidrar på ett positivt sätt. Jag är övertygad om att ett gott samarbete är av vikt för att skapa ett tryggare samhälle.

Jesper Johansson efterträder kommunens tidigare säkerhetssamordnare, Cecilia Knypegård.

Publicerat av Ulricehamns kommun den 8 februari 2021, senast ändrad den 8 februari 2021

Kontakt