En vecka med fokus på psykisk hälsa

För tredje året i rad sätter Ulricehamns kommun lite extra fokus på den psykiska hälsan. 8 – 14 mars arrangeras temaveckan Psykisk hälsa med syfte att synliggöra psykisk ohälsa, öka kunskapen och möjliggöra samtal om svåra saker.

Logga psykisk hälsa 2021

— Vi vill hjälpa kommunens invånare att hitta rätt stöd och hjälp. Därför får verksamheter som på olika sätt arbetar inom detta område visa upp sig. Vi hoppas kunna sprida kunskap om hur man kan förebygga psykisk ohälsa och också ge tips på hur man kan hitta vägar till egen återhämtning, säger Maria Hagiwara som samordnar veckan.

På grund av pandemin blir det ett annorlunda upplägg i år. Det blir fortfarande aktiviteter i form av föreläsningar, men det allra flesta aktiviteter hålls digitalt med ett fåtal fysiska platser och anmälan är obligatorisk.

Den 8 mars anordnas en digital föreläsning med Marcus Eriksson från organisationen Suicide Zero. På föreläsningen Våga fråga får vi veta mer om hur du som medmänniska kan bidra till att rädda liv och hur vi tillsammans kan förebygga självmord.

Lars Björklund, präst, poet och föreläsare bjuder på sina dikter i utställningen Förtröstan som finns tillgängliga i Ulricehamns församlingsgård. Under onsdagen visas teaterpjäsen Skuggsyskon som digital livesändning där publiken får ta del av en historia med personer uppvuxna i familjer med syskon med funktionsvariation. Efter föreställningen hålls samtal där publiken kan interagera med skådespelarna

— I dessa tider då många är oroade över konsekvenserna av covid-19 känns denna vecka mer aktuell än någonsin och jag hoppas att den ska inspirera kommuninvånarna att tänka till kring psykisk hälsa, både vad man kan göra när någon är sjuk men också vad vi alla kan göra för att förebygga, säger Maria Hagiwara.

Hela veckans program finns på ulricehamn.se/psykiskhalsa

För mer information kontakta:
Maria Hagiwara, anhörigkonsulent
maria.hagiwara@ulricehamn.se
0766-43 67 68

Publicerat av Ulricehamns kommun den 3 mars 2021, senast ändrad den 30 mars 2021

Kontakt