Digitalt besök av kronprinsessparet

I dag fick Ulricehamns kommun ett celebert digitalt besök av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. De träffade kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson (C). Mötet handlade om pandemin, kommunens utmaningar, men framförallt ville de höra mer om våra tillgångar.

Roland Karlsson med kronprinsessparet vid en skärm

De gladdes åt att vi har relativt låg arbetslöshet och att många invånare varit solidariska och handlat lokalt i stor uträckning under pandemin.
Roland fick sälja in Ulricehamn och berättade då om kommunens placering mellan många större städer, ökade huspriser och stor möjlighet att pendla. Självklart nämndes också Världscupen och Lassalyckan med alla dess aktivitetsmöjligheter. Daniel försäkrade sig om att det fanns möjlighet att spela padel och Victoria imponerades av att en av dammarna var hemvist för wakeboard-åkning.

Nyfiket ställde de frågor om näringslivet, kommunens expansion och framtida byggnation.

– Vi ska bland annat bygga simhall, bibliotek, nytt äldreboende och några skolor framöver så vi har en hel del på gång, berättade Roland.

Att en av kommunens utmaningar är att hitta utbildad arbetskraft och vara konkurrenskraftiga både nu och i framtiden hade de stor förståelse för. Här hoppades prinsessparet att den digitala utvecklingen skulle öka möjligheterna framöver och var nyfikna på hur kommunen ställer sig till distansarbete för de som har möjlighet till detta.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel avslutade mötet med att skicka en varm hälsning till alla kommuninvånare och medarbetare i Ulricehamns kommun.

Digital resa genom Sverige

Kronprinsessparet är just nu ute på en digital resa genom Sverige för att få en bild av pandemins påverkan och hur landets kommuner ställt om för att hantera detta.

Victoria har tidigare besökt Ulricehamn då staden firade 700 år 2007.

Publicerat av Ulrika Emtervall den 15 juni 2021, senast ändrad den 15 juni 2021

Kontakt