Kulturpristagare, kultur- och ungdomsledarstipendiater och en svensk mästare har uppmärksammats av kommunen

I dag har kommunen uppmärksammat och delat up pris och stipendier för insatser inom kultur och föreningsliv.

Bild på fem personer som står med blommor och diplom efter en prisutdelningFrån vänster: Ulf Palmér, Melker Johansson, Anna Hedendahl, Elisabet Frick, Frida Kjellén och i bakgrunden skymtas Sören Johansson, prisutdelare.

Svensk mästare

Ulf Palmér – svensk mästare i 10 km asfalt i Anderstorp i veteranklassen

Ungdomsledarstipendium

Frida Kjellén – Tränare i BMK Tellus

Motivering: Fridas engagemang som tränare för barn och ungdomar i BMK Tellus badmintonklubb är imponerande. Hon har vuxit upp i klubben och varit aktiv i hela sitt liv. Frida har förmågan att inspirera och inkludera alla. Hon arbetar både med sammanhållningen i klubben och individanpassad träning. Detta gör henne till en mycket god ledare och förebild.

Melker Johansson – Ungdomstränare i SK Boge

Motivering: Melker gör ett mycket bra arbete med att motivera de yngre barnen. Allt från barmarksträning till perfekta svängar i pisten. Han har ett sätt som gör att alla lyssnar på honom och har förmågan att få barnen att förstå och utföra övningarna på rätt sätt. Melker är en mycket god ledare och förebild.

Kulturstipendium

Anna Hedendahl – studier i operasång vid Härnösands folkhögskola, musiklinjen Kapellsberg/operastudion

Motivering: Anna får kulturstipendiet 2021 för att ge henne uppmuntran och stöd till att nå sina mål inom musiken. Anna har tagit alla chanser för att utveckla sin sång och testat alla genrer. Nu studerar hon operasång.

Kulturpris 2021

Elisabet Frick – ordförande i Ulricehamns guideförening

Motivering: Elisabet är en aktiv kulturaktör inom kulturlivet i vår kommun. Hon är idérik och engagerar många. Vi vill särskilt uppmärksamma henne för hennes stora engagemang i bygdens historia och hennes förmåga att lyfta och synliggöra vårt kulturarv. En gärning som är värd att visa uppskattning för. Elisabet är väl förtjänt all uppmuntran.

Sören Johansson, vice kommunfullmäktiges ordförande (M) var prisutdelare tillsammans med kommunens kulturstrateg Victoria Klaiber Svensson och fritidskonsulent Tomas Dahl.

Trumpetfanfar och musikalisk inramning stod David Norén och Fredrik Norén för.

 

Publicerat av Ulrika Emtervall den 23 juni 2021, senast ändrad den 23 juni 2021

Kontakt