Lassalyckan – nominerat till Årets Hållbarhetskliv 2021!

Idag fick kommunen ta emot blommor och diplom då vi nominerats till Årets Hållbarhetskliv 2021, detta för att vi genom Lassalyckan främjar en hållbar besöksnäring. Jätteroligt tycker vi!

Bild på fyra personer på rad som mottagit diplom och blommor.Från vänster: Turistchef Helena Haglund, Stefan Carlsson, driftsansvarig på Lassalyckan, kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson (C) och Lars Runkvist avdelningschef fritid

Juryns motivering lyder: ”Det är otroligt positivt att Ulricehamns kommun investerar i utveckling av Lassalyckan och aktivt arbetar med att hålla dialog och skapa förutsättningarr för att olika föreningar och entreprenörer ska kunna investeras och driva verksamheter. Detta skapar en hållbar besöksnäring som även gynnar invånare, skapar arbetstillfällen och ett attraktivt utbud året om.”

På plats för att ta emot nomineringen på Lassalyckan var kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson (C), turistchef Helena Haglund, Stefan Carlsson, driftsansvarig på Lassalyckan och Lars Runkvist enhetschef fritid.

Årlig utmärkelse

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse till kommuner och företag som utfört något extraordinärt inom hållbarhet, instiftat av Turistrådet Västsverige. Varje delregion i Västra Götaland ska utse ett kommunalt initiativ och en ur ett företagsperspektiv. Boråsregionens jury har alltså valt att nominera Lassalyckan som ett gott exempel på ett kommunalt initiativ som främjar en hållbar besöksnäring och inom företagssidan har de nominerat Hemma på Klev i Svenljunga.

Den stora vinnaren utses vid Turistrådets dag den 11 november 2021.

Jury

I Boråsregionens jury satt: EvaLotta Petersson, Projektledare Destination Boråsregionen, Magnus Haggren, Förbundsdirektör Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund, Petra Pettersson, Projektledare Klimat 2030 Science Park Borås​

Publicerat av Elin Ohlsson den 24 juni 2021, senast ändrad den 24 juni 2021