Upptäck Brunnsnäs herrgård

På söndag 29 augusti har kommuninvånare och andra besökare möjlighet att stifta närmre bekantskap med Brunnsnäs herrgård. Både genom historiska guidningar och dansföreställningar.

Bild på huvudbyggnaden på Brunnsnäs herrgård. En vit byggnad med tegeltak och sjön i bakgrunden.

-Vi vill visa på vilka otroliga möjligheter det finns på Brunnsnäs, både när det handlar om det historiska värdet och som kulturell scen, säger Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg på  Ulricehamns kommun.

Många historiska händelser har ägt rum på Brunnsnäs herrgård. Tillsammans med Agneta Gertonborn, Ulricehamns guideförening har besökarna på söndag en möjlighet att få en inblick i gården och dess historia.

Förutom guidningar kommer Big wind spela upp dansföreställningen Hovet i det fria för hela familjen. Och dessutom finns det såklart en möjlighet att upptäcka och vandra den nya Brunnsnässtigen.

-Det är fri entré under hela dagen, så ta gärna med en picknickkorg och stanna en stund. Vi vill dock gärna att besökarna kommer på cykel då det finns begränsat med parkeringsmöjligheter. Och precis som vanligt i dessa pandemitider så gäller det att hålla avstånd, säger Vicki Klaiber Svensson

Program för dagen

Guidning Brunnsnäs herrgård, utomhus
söndag 29 augusti, kl 10 och 15.

Dansföreställning Hovet, utomhus
söndag 29 augusti, kl 11 och 14.

Brunnsnässtigen
Vandra den nya leden på 2,4 kilometer, den är alltid öppen för besökare.

Publicerat av Rebecca Berndes den 24 augusti 2021, senast ändrad den 24 augusti 2021