Folkhälsoveckan 2021 närmar sig

Årets folkhälsovecka, som utspelar sig den 4-10 oktober, bjuder på aktiviteter för alla. Ta chansen att förbättra din löpteknik, öka ditt välbefinnande med yoga eller prova på Virtual Reality – ett hälsofrämjande sätt att spela TV-spel på.

Tre personer som står i en skog

Folkhälsoveckan är ett tillfälle att prova på aktiviteter, få mer kunskap om hälsan och hitta nya inslag i vardagen. Projektet arrangeras tillsammans med lokala studieförbund, föreningar och företag.

– Det är en bra mix av aktiviteter i år, som täcker in både det mentala och fysiska måendet. Vi hoppas på att så många som möjligt passar på att testa något nytt som man kanske kan fortsätta med framöver, säger Julia Eriksson, vikarierande folkhälsostrateg på Ulricehamns kommun.

Under veckan finns det möjlighet att delta i ”Superfredag” med gemensam träning och fritt kallbad på Kallbadhuset, testa på Tabata på Gymmix eller lyssna på olika föreläsningar om rörelse och hälsa. Alla aktiviteter är gratis, men vissa kräver anmälan.

– Jag personligen är väldigt nyfiken på den guidade vandringen om Världscupen på Lassalyckan. Den tror jag kan locka många, säger Julia.

För mer information kontakta:
Julia Eriksson
Vikarierande folkhälsostrateg, Ulricehamns kommun
julia.eriksson@ulricehamn.se
Telefon: 0321-59 52 31, 076 643 52 31

Publicerat av Elin Ohlsson den 28 september 2021, senast ändrad den 28 september 2021