Ida brinner för digital utveckling i förskolan

”Jag vill att barn ska bli producenter och inte bara konsumenter” säger Ida Hoffren om hur hon vill arbeta med barns digitala utveckling i förskolan.

Bild på Ida Hoffren, en korthårig kvinna som sitter vid ett bord med den ipad och ler in i kameran.Ida Hoffren, IKT-ansvarig i Gällstads förskoleområde visar äggmikroskopet.

Småsaker i vardagen kan bli mer spännande och kan ofta underlätta lärandet. På Junibackens förskola i Gällstad handlar det exempelvis om att projiciera figurer på väggen för inspiration då barnen ska måla, att snabbt hitta och sätta på en passande ljudbok eller att för de äldre barnen använda greenscreen för att skapa små kortfilmer.

”Äggmikroskopet ” är en spännande grej att ta med på utflykter i naturen. Via Bluetooth blir den lilla myran man riktar mikroskopet över, en stor och ibland lite läskig rackare, som kan studeras via ipaden. Bilderna kan också sparas och tas med för ytterligare inspektion när man kommer in från sin skogstur.

– Det brukar vara skräckblandad förtjusning att se små kryp så förstorade, men det ökar också kunskapen och nyfikenheten, säger Ida.

Som IKT-ansvarig förskolelärare för Gällstads förskoleområde, stöttar och inspirerar Ida sina kollegor att få till digital utveckling i sin arbetsvardag. För detta har hon nominerats till lärarpriset årets Guldäpple, som lyfter fram lärare som utvecklar skolan med IT.

I år kan Ulricehamns kommun stoltsera med två nominerade till den riksomfattande utmärkelsen. (Tre finalister utses i dag den 28 september. Slutgiltig vinnare presenteras den 28 oktober på Guldäpplets dag.) Håll tummarna för Ida Hoffren och Jörgen Carlsson som är våra två nominerade och två av våra kommunskatter!

#kommunskatterna #guldäpplet

Jörgen och Ida nominerade till lärarpriset Guldäpplet — Ulricehamns kommun

Publicerat av Elin Ohlsson den 28 september 2021, senast ändrad den 28 september 2021 av Eva Wallin

Kontakt